Unique en son genre - le "Guide pour personnes handicapées" - sera officiellement lancé à Bistrita, le 30 novembre

Publié le par Association Franche-Sylvanie

www.bistriteanul.ro

Primul ghid pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, lansat la Bistrita

Primul ghid pentru persoanele cu dizabilitati din Romania va fi lansat in premiera, la Bistrita. La initiativa Asociatiei Judetene a Nevazatorilor Bistrita-Nasaud, care a castigat un proiect din fonduri nerambursabile, persoanele cu dizabilitati vor avea in sfarsit un ghid al lor, menit sa le usureze viata de zi cu zi.

“Acest ghid l-am facut printr-un proiect cu bani nerambursabili de la Primaria Bistrita, este un ghid pentru persoanele cu dizabilitati, asociatia contribuind cu 10% din costurile totale ale proiectului”, a declarat Iacob Pop, presedintele Filialei Nevazatorilor din Bistrita-Nasaud.

Acesta este de parare ca indrumarul constituie o necesitate pentru persoanele cu probleme majore de vedere, cat si pentru celelalte cu handicap.

Ghidul va fi lansat sub forma unei carti care va cuprinde drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap, informatii despre modul in care trebuie sa ne comportam cand intalnim o astfel de persoana etc.

De asemenea, acesta va contine si un CD destinat nevazatorilor. „Ghidul persoanelor cu dizabilitati” va fi pus la dispozitia acestora imediat dupa lansarea de miercuri care va avea loc in sala mare de sedinte a Primariei Bistrita, de la ora 10:30.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article